Ce rol au jucăriile interactive in viața copilului tău

Atunci când copiii au la dispoziție jucării interactive, ei vor putea să dezvolte mult mai ușor abilitățile necesare pentru a deveni independenți și autonomi. Rezolvarea problemelor, funcționarea cauzei și efectului, abilitățile motrice sau cognitive, toate vor ajuta la hrănirea creativității și imaginației. 

Jucăriile interactive influențează viitorul, având un impact benefic și rapid asupra educației și a dezvoltării abilităților personale a copilului tău. 

Ce sunt jucăriile educaționale interactive?

Jucăriile interactive, printre care se numără cuburile de lemn, puzzle-urile, figurinele vorbitoare ori consolele de jocuri, ajută la dezvoltarea cognitivă încă de la cele mai fragede vârste. Cu ajutorul acestor jucării, cei mici pot recunoaște mult mai devreme forme și culori, sunete sau diverse modele specifice. În acest fel vor putea să descopere logica, să numere și să recunoască unele tipare, obținând în final o inteligență net superioară. 

Această categorie specială de jucării este dezvoltată de echipe multidisciplinare de specialiști, iar scopul lor este să facă experiența de învățare cât mai atractivă, stimulând în mod direct curiozitatea și creativitatea copiilor. Alege o jucărie interactiva pentru copilul tău, deoarece îl ajută să trăiască experiențe cât mai apropiate de realitate și în pregătesc pentru momentul în care va începe să cucerească lumea din jurul lui. 

Iată care sunt principalele beneficii pe care le oferă jucăriile interactive: 

Dezvoltarea abilităților motorii

Cele mai citite articole

Indiferent dacă îl stimulează să deseneze, să vorbească ori să îmbrace o păpușă, jucăriile interactive îi oferă copilului un exercițiu complex pentru a-și îmbunătăți abilitățile motorii. În plus, ele oferă oportunitatea de a-și dezvolta și exersa coordonarea și echilibrul, rămânând activ fizic. Odată ce un copil mic a învățat cum să se deplaseze, jucăriile interactive îl vor stimula să se miște, pentru a ajunge la ele. 

Dezvoltă abilitățile de vorbire

Majoritatea jucăriilor interactive beneficiază de ultimele progrese tehnologice în domeniu, iar asta le face să fie o adevărată provocare pentru copil. El va fi stimulat să comunice, iar asta va ajuta la inclusiv la dezvoltarea abilităților sociale. 

Dezvoltă abilitățile emoționale

Cu ajutorul jucăriilor interactive, copiii pot să-și exploreze imaginația și creativitatea. Ei vor afla ulterior cum să își exprime emoțiile, prin jocurile de rol cu diferite personaje ori cu ajutorul costumelor. Fiind încurajați să își dezvolte capacitatea de a interpreta și crea diverse roluri, copiii vor putea să își extindă orizonturile, pregătindu-se pentru lumea reală a adulților. O jucărie interactivă reprezintă un univers complex pentru copilul tău, iar experiențele pe care i le oferă reprezintă cea mai bună metodă pentru autocunoaștere, atât fizic dar și emoțional. 

Susținerea abilităților de învățare

Indiferent cât de mic este copilul tău, el învață lucruri noi în fiecare clipă. Orice frunză care cade din copac și orice picătură de ploaie îi oferi informații de neprețuit referitor la lumea înconjurătoare. Jucăriile interactive îl stimulează să descopere în continuu lucruri noi, iar această abilitate va fi extrem de utilă în timpul anilor de educație formală. Copiii au, în general, o durată mică de atenție, iar începerea școlii necesită antrenarea rapidă a concentrării pentru perioade mai lungi. Jucăriile interactive sunt cele care reușesc, fără efort, să le atragă atenția într-un mod constructiv, stimulând puterea de concentrare pe o singură sarcină. 

Dacă nu ți-ai dat seama până acum cât de importante sunt jucăriile interactive pentru dezvoltarea copilului tău, acum ai la dispoziție informații prețioase referitor la acest subiect. Jucăriile sunt cheia dezvoltării și autonomiei celui mic, din acest motiv selectarea lor trebuie să fie una inteligentă.  Alege întotdeauna calitatea și nu cantitatea, pentru a-i oferi copilului doar jucării care hrănesc și dezvoltă curiozitatea și abilitățile cognitive, cum ar fi atenția și memoria. Nu în ultimul rând, abilitățile fizice, cum sunt motricitatea sau echilibrul, vor beneficia și ele datorită modului inteligent în care sunt create jucăriile interactive. 

Cele mai citite articole

Share your love