Uscător de rufe sau mașină de spălat? Care sunt avantajele și dezavantajele fiecărui tip de produs

Procesul de uscare al rufelor poate deveni un proces destul neplăcut pentru confortul tău și al familiei tale, mai ales în anotimpul rece, când uscarea rufelor presupune înșirarea lor prin diferite camere ale apartamentului sau prin hol. Această procedură poate genera mirosuri neplăcute, în timp, igrasie sau chiar mucegai, extrem de dăunător pentru sănătate. În acest context, este bine să fii informat și pregătit, astfel încât să optezi pentru produsul electrocasnic potrivit pentru nevoile tale și ale familiei tale. 

Probabil te-ai întrebat măcar o dată de ce există uscător de rufe dacă mașina de spălat are, în general, încorporată și funcția de uscare? Ei bine, în primul rând trebuie să știi că uscătoarele de rufe sunt proiectate să usuce cantități mult mai mari de haine decât mașinile de spălat cu uscător. Un uscător poate usca până la 10 kg de haine, în funcție de model, pe când, o mașină de spălat prevăzută cu uscător poate usca în jur de 5-6 kg de haine. Pe lângă această diferență destul de importantă, fiecare tip de produs are o serie de avantaje și dezavantaje. 

Iată principalele avanataje și dezavantaje ale uscătorului de rufe și al mașinii de spălat prevăzute cu uscător!

  1. Economisirea timpului

Acesta este un avantaj care se pretează ambelor tipuri de dispozitive. Folosind un uscător de rufe sau o mașină de spălat prevăzută cu uscător timpul alocat uscării rufelor este diminuat semnificativ. Astfel, te poți bucura de spațiu și poți evita disconfortul generat de evitarea constantă a unui uscător de rufe, mai ales iarna, când nu poți usca rufele pe balcon. Dacă îți dorești un uscător de rufe sau o mașină de spălat găsești pe altex.ro o gamă extrem de variată de astfel de produse la prețuri avantajoase. 

  1. Economisirea spațiului

Cele mai citite articole

Dacă spațiul îți permite cea mai bună alegere ar fi să deții atât un uscător de rufe cu capacitate mare cât și o mașină de spălat cu uscător. Din punct de vedere al economiei spațiului din apartament o mașină de spălat va ocupa considerabil mai puțin spațiu decât un uscător de rufe. Deci economisirea spațiului reprezintă un avantaj important în optarea pentru o mașină de spălat și poate constitui un dezavantaj al uscătorul de rufe. 

  1. Prețul

Din punct de vedere al prețului, uscătoarele de rufe și mașinile de spălat sunt apropiate ca preț. Fiind un criteriu bazat pe brand, performanțe și opțiuni, există uscătoare de rufe mai scumpe decât mașinile de spălat cum există și mașini de spălat mai scumpe decât anumite uscătoare. Ceea ce este important referitor la preț este faptul că optând pentru o mașină de spălat cu uscător vei ieși mult mai ieftin decât achiziționând o mașină de spălat și un uscător, independent. Deci, ai putea ajunge la concluzia că prețul este un avantaj important pentru mașina de spălat, însă, dacă ai o familie numeroasă și ai de spălat un număr important de haine, ar fi indicat să optezi și pentru un uscător de haine independent.

În concluzie, în funcție de nevoi și necesități atât uscătorul de rufe cât și mașina de spălat au avantajele și dezavantajele lor în raport cu timpul de uscare, spațiul folosit și prețul de achiziție. 

sursa foto: pexels.com

Cele mai citite articole

Share your love