Balonarea la copii – simptome şi tratament

Balonarea este un lucru comun care se întâmpla de mai multe ori pe an, atât în rândul adulţilor cât şi în rândul copiilor. Nu este nimic de îngrijorat dacă o dată de două trei ori pe an, exista o oarecare balonare. Probabil alimentaţia a provocat acest lucru şi vei scăpa de gaze şi disconfort în câteva zile. Când vine vorba de sugari, aceştia au parte de o serie de balonări şi gaze frecvente aşa numiţii colici abdominali şi asta datorită faptului că intestinele acestora au nevoie de timp pentru a se acomoda cu noua viaţa extrauterină şi a intra pe făgaşul normal. Poți afla mai multe accesând https://www.kilostopjunior.ro/balonarea-la-copii-cauze-semne-simptome-tratament/

Gazele sunt normale la copii?

Toți copiii au flatulență (balonare). Deoarece nu au dobândit încă sentimentul de rușine de a expulza gaze în locuri publice, nu se privează absolut de evacuarea lor atât de mult pe cât doresc. La nou-născut, acest fenomen sonor se datorează în principal procesului de digestie a lactozei și a altor substanțe nutritive conținute în laptele matern sau formula pentru sugari.

În medie, un copil produce între 15 și 20 gaze pe zi. Acest lucru este normal în cazul în care copilul nu plânge, nu pare să sufere și mănâncă în mod corespunzător. Dacă este cazul, discuta cu medicul pediatru, deoarece există multe alte motive pentru producția excesivă de gaze.

Uneori, copilul se răsucește ciudat și mama nu știe ce să facă pentru a-i atenua problemele intestinale; să ne uităm la motivele pentru care copilul poate avea gaze intestinale şi balonare și vei găsi câteva sfaturi pentru a-l ajuta să se simtă mai bine. Dacă alăptezi, cel mai frecvent motiv pentru balonare și disconfort este alăptarea slabă sau alăptarea în sine, ceea ce face că bebelușul să înghită aer în același timp cu laptele.

Cele mai citite articole

În unele cazuri, reflexul de ejecție al mamei este prea puternic, ceea ce duce la aceeași problemă. Pentru a reduce gazele de alăptare, revizuieşte poziția de alăptare cea mai frecvent utilizată, dacă este necesar cu un specialist în alăptare, pentru a găsi o potrivire mai bună.

Simptomele pe care copilul le manifestă atunci când are gaze

Simptomele balonării la copii și sugari includ dureri abdominale și râgâială. De asemenea, este adevărat că nu toate aceste simptome sunt prezente și concomitente. Pe scurt, evenimentele sunt foarte subiective. În plus, la copii, posibila flatulență în timpul sau după mese este normală, la fel că emisiile de gaze atunci când stomacul este plin. Mult mai îngrijorătoare și pentru a obține atenția pediatrului cum ar fi, prin urmare, flatulență cronică.

Sfaturi generale – ameliorare balonare copii

Uneori sunt gaze temporare care te deranjează și ai nevoie de soluții rapide și eficiente pentru a-l ajuta pe bebeluș. Iată câteva sfaturi dovedite pentru a ajuta la minimizarea disconfortului copilului atunci când acesta suferă de gaze:

  • Atinge-te cu bebelușul tău piele-pe-piele.
  • Pune-i stomacul pe antebraț pentru a-l balansa ușor.
  • Fă un masaj ușor al abdomenului.
  • Pune-l pe spate fă-l să-și miște picioarele ca o bicicletă.
  • Pune o pătură caldă pe stomac.

Dacă nu reușești să ameliorezi problema gazelor bebelușului tău, cea mai bună variantă este să apelezi la clinica de nutritie pentru copii, KiloStop Junior.

Cele mai citite articole

Share your love