Ești din Mureș? Iată câteva idei de cadouri pentru copilul tău superactiv

Există o varietate de idei de cadouri creative și captivante pentru copiii care au foarte multă energie, însă găsirea jucăriilor care rețin atenția unui copil, mai degrabă decât să contribuie doar la dezordine poate fi o provocare. 

De asemenea, cadourile potrivite pentru copiii care sunt superactivi pot oferi o ieșire pentru acele momente în care ai nevoie de concentrare.

Pentru multe familii, există perioade de haos și stres crescut, mai ales atunci când rutinele lor sunt perturbate. De aceea, atunci când cauți un cadou pentru copilul tău energic, este important să cauți mai multe informații, înainte de a cumpăra efectiv.

Citește în continuare câteva idei de cadouri pentru copiii hiperenergici

În timp ce mulți părinți se luptă să limiteze timpul petrecut pe ecranul copiilor lor, iar jocurile video nu ar trebui să fie jucate excesiv, este, de asemenea, important de știut că jocurile video pot oferi o îmbogățire unică pentru copiii cu multă energie. Stimularea creativității prin jucăriilor senzoriale, cum ar fi poppers, LEGO sau un instrument muzical menține copilul atent la sunete și, implicit, mai focusat. De asemenea, jucăriile emoționale și senzoriale de pe altex.ro sunt distractive și vin într-o varietate de culori și caracteristici inovatoare.

Bineînțeles, toate jucăriile au riscuri și beneficii, iar jocurile video nu sunt diferite. Dar beneficiile jocurilor video includ o coordonare îmbunătățită mână-ochi și șansa de a-ți face noi prieteni online.

Jocurile care necesită planificare și atenție pot ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea funcționării executive, adică a dezvoltării activitătilor fizice.

Cele mai citite articole

Totodată, jocul de simulare îi ajută pe copii să practice lucruri care sunt înfricoșătoare, cum ar fi reprezentarea unei excursii la spital. De asemenea, îi poate ajuta să încerce noi roluri, să ia în considerare cum s-ar putea simți să fii o altă persoană și să cultive abilități precum îngrijirea și compasiunea prin jocul cu o serie de ustensile și intrumente de simulare, precum figurine de acțiune inclusiv păpuși.

O altă idee de cadou pentru copilul tău o reprezintă o serie de jocuri bazate pe strategie, pentru că încurajează copiii să gândească strategic, mai degrabă decât să acționeze impulsiv. 

Acest lucru oferă șansa de a fi mai atenți, de a planifica pașii următori și de a dezvolta o teorie a minții prin contemplarea următoarei mișcări a partenerului lor de joc. 

Aceste jocuri împletesc, de asemenea, abilități cheie precum empatia, controlul impulsurilor și atenția într-un cadru distractiv de care se poate bucura întreaga familie.

Cu puțină ingeniozitate, părinții și îngrijitorii copiilor energici pot descoperi o mulțime de opțiuni grozave. 

Acordă o atenție deosebită modului în care copiii se joacă atunci când sunt cei mai buni și mai atenți, apoi ia în considerare jucăriile care ar putea cultiva aceste abilități și să îi încadreze pe copii la un nivel și mai mare de atenție și vigilentă.

Sursa Foto: Pexels.com

Cele mai citite articole

Share your love