Cele mai frecvente probleme intime și cum să le faci față cu brio

Anumite persoane se confruntă în mod frecvent cu probleme intime de sănătate. Chiar dacă nu este vorba despre afecțiuni grave, acestea sunt neplăcute pentru ambii parteneri. Multe dintre afecțiunile de acest gen pot fi evitate dacă se folosesc produse moderne, de o foarte bună calitate, fără a face însă exces de ele. Organismul uman se află într-un echilibru permanent. Atunci când apar factori nocivi care îl perturbă, ne vom confrunta cu diferite stări de boală neplăcute.

Cele mai frecvente probleme intime

Infecțiile urinare se pot dezvolta foarte ușor și apar, mai ales la persoanele tinere care au multe raporturi sexuale. Flora vaginală este foarte sensibilă. Echilibrul acesteia poate fi distrus de consumul unor anumite medicamente, de substanțele existente în prezervative, de lenjeria intimă sau de absorbante și tampoane intra vaginale sintetice, etc. Atâta timp cât nu este posibil ca pielea să respire în mod optim, se creează un mediu adecvat în zonele intime unde se vor dezvolta bacterii agresive.

Este motivul pentru care trebuie să fin în permanență atente și să alegem măsurile cele mai bune de protecție. Spre exemplu, în momentul de față sunt disponibile pe piață absorbante și tampoane produse din bumbac 100% organic. Fără miros, fără să conțină clor și hipoalergice. Tehnologii moderne, produse revoluționare, efecte foarte bune asupra stării noastre de sănătate!

Contact sexual dureros

Este una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă femeile, indiferent de vârstă. Cauzele pot fi multiple: medicamente care scad secrețiile vaginului, premenopauza, existența unui fibrom uterin, probleme psihologice, etc.

În astfel de situații, este nevoie de investigații multiple pentru a descoperi care sunt cauzele reale ale unor astfel de tulburări ale stării de sănătate. Un consult de specialitate și un tratament adecvat poate rezolva, în cele mai multe cazuri, problemele apărute de acest gen.

Endometrioza

Cele mai citite articole

Endometrioza este o boală frecvent întâlnită în zilele noastre. Între 30-40% din femeile din întreaga lume suferă de această boală. În interiorul uterului se găsește o mucoasă care se elimină în timpul menstruației. Aceasta se numește endometru.

Mucoasa aceasta poate migra și în afara uterului foarte ușor: trompe uterine, ovare, intestine, vezica urinară, pleură, pericard, etc. Un test de sarcina negativ poate fi semnul unei afecțiuni de acest gen, de asemenea.

Durerile provocate de endometrioză pot fi foarte severe, mai ales pe perioada menstruației. În astfel de situații, nu este deloc recomandat să amânați controlul ginecologic, deoarece trebuie descoperite cauzele reale.

Endometrioza este, de asemenea, o cauză frecventă a infertilității. Se poate trata în multe situații. Deoarece este o boală estrogen dependentă, simptomele acesteia dispar în momentul în care se instalează menopauza.

Tratamentul este medicamentos, de cele mai multe ori. Uneori, poate fi nevoie și de o intervenție chirurgicală, mai ales în situația în care hemoragiile nu pot fi stăpânite cu succes.

Infecțiile vaginale

Au cauze multiple și sunt foarte frecvent întâlnite și la noi în țară. Conform studiilor de specialitate, 90% din cazurile de infecții de acest gen sunt de următoarele tipuri: vaginite bacteriene (Gardnerella Vaginalis), trichomoniază (Trichomonas Vaginalis) și candidoză (Candida Albicans).

Este foarte greu de identificat tipul infecției fără ajutorul unui medic specializat și fără a efectua teste specifice de laborator.

O dată identificat tipul bacteriei, tratamentul medical se poate institui imediat. Vindecarea se realizează fără probleme dacă sunt urmate strict toate sfaturile medicului.

Cele mai citite articole

Share your love