Cum iti poti proteja firma de hoti?

Potrivit Business.Org, pana la 89% dintre proprietarii de intreprinderile mici inregistrat furturi in 2021. Crima organizata aduce costuri imense firmelor si este in crestere cu peste 50% in ultimii cinci ani, conform statisticilor. Desi nu se poate proteja complet compania de orice potential furt, se pot lua masuri pentru a  proteja bunurile si pentru a minimiza daunele in cazul in care apare un incident. 

Instalarea unui sistem de alarma

Una dintre cele mai bune modalitati de a  proteja o afaceree de furt, daune materiale si efractii este sa fie instalat un sistem de alarma. Prezenta unui sistem de alarma este adesea suficienta pentru a descuraja orice posibil hot si poate ajuta antreprenorii sa urmareasca atat amenintarile externe, cat si interne. De asemenea, pentru cazul in care angajatii sunt cei suspectati, se pot monta si camere spion in locurile vulnerabile.

Majoritatea intreprinderilor mici nu trebuie sa investeasca in cele mai scumpe sisteme de alarma. Multe setari pot fi personalizate, iar companiile de securitate ofera numeroase optiuni cu costuri reduse. Antreprenorul trebuie sa se asigure ca sistemul poate fi controlat si monitorizat de la distanta pe smartphone, tableta sau PC.

Toate punctele de intrare trebuie verificate atunci cand ultimul angajat paraseste firma

Majoritatea spargerilor tin de oportunitate – o usa descuiata, cheile lasate in vehicule etc. Hotii vor cauta adesea ferestre deschise sau usi descuiate si, daca nu exista, cauta alta oportunitate. Pentru ca firma sa nu cada prada hotilor, se vor incuia si verifica din nou fiecare punct de intrare (usi si ferestre) cand este parasita cladirea. Ultimul angajat care pleaca ar trebui sa aiba sarcina de a verifica si de a incuia.

Atentie la cheile oferite angajatilor

Antreprenorul trebuie sa urmareasca fiecare cheie oferita angajatilor si sa se asigurate ca acestea sunt returnate atunci cand angajatii parasesc compania. Se va limita numarul de persoane care au chei si acces la echipamente scumpe. Cu cat mai multi oameni au chei, cu atat afacerea este mai susceptibila la riscuri. De asemenea, instalarea unui sistem de control al accesului cu chei personalizate care pot determina in ce zone ale cladirii pot intra anumiti angajati, este o solutie foarte buna.

Articolul Anterior

Ești din Mureș? Iată câteva idei de cadouri pentru copilul tău superactiv

Articolul Urmator

Descoperă cum să te bucuri cât mai mult timp de sănătatea articulațiilor tale

Lasa un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai populare