Deși rețelele sociale fac parte din viața noastră de mai bine de un deceniu, multe firme nu le-au acordat prea mare atenție până în 2020, momentul declanșării pandemiei de coronavirus. Asta deși trebuie integrate puternic în strategiile de marketing actuale. Chiar nu mai este posibil să fie un subiect lăsat deoparte. Iar niște cursuri de Social Media precum acelea acreditate de la SC Flexability Management SRL sunt binevenite.
Pentru cine sunt recomandate aceste cursuri de Social Media?
Pentru segmente extinse de public-țintă: de la antreprenori, reprezentanți comerciali, freelanceri, agenți de publicitate, la multe alte categorii de profesioniști interesați.
În urma absolvirii unui astfel de curs experiențial vei putea afla și tu cum să procedezi pentru ca să îți poziționezi mai bine brandul în mediul online și să profiți de internet pentru a obține mai mulți clienți și a avea rezultate reale în activitatea de business.
Mai mult decât atât, un asemenea curs servește, de asemenea, la o actualizare a cunoștințelor, pentru cei care folosesc deja resursele Social Media în afaceri.
Beneficiile unui curs de Social Media
În sinteză, dacă urmezi un astfel de program la SC Flexability Management SRL:
● poți depista noi oportunități de afaceri;
● te clarifici în legătură cu anumite aspecte actuale prezente pe segmentul în care îți desfășori activitatea, folosind inteligent rețelele sociale;
● afli cum să-ți stabilești cele mai bune obiective în cadrul rețelelor sociale;
● ajungi treptat la creșterea gradului de conștientizare a mărcii, obținerea de vânzări mai mari, creșterea bazei de fani, întărirea autorității mărcii;
● îți dai seama cum să te diferențiezi de concurență;
● afli pentru ce să folosești fiecare rețea socială, să îți captezi publicul țintă prin cele mai eficiente metode;
Cele mai citite articole
● afli care sunt cele mai populare rețele sociale din România în 2021.
Marketingul digital, marketingul viitorului
Marketingul poate fi definit în general ca o serie de procese legate de dezvoltarea și vânzarea de produse și servicii. Este un domeniu care implică construirea de mărci memorabile și relația acestora cu clienții săi. Oricât de strâns este asociat cu companiile private, deja este binecunoscut marketingul poate fi folosit și de guverne, instituții și chiar de persoane fizice (mai ales freelanceri).
Rețelele sociale populare în România (Facebook, Instagram, ceva mai puțin Twitter) au devenit rapid surse relevante de divertisment, dar, mai noi, chiar și colectare de informații valoroase despre utilizatori.
În prezent, tot mai mult rețelele sociale sunt canale directe prin care brandurile pot să comunice cu clienții și să cucerească noi piețe.
Marketingul digital se referă în concret cam la același set de practici, doar că este axat pe instrumente online. Scopul acestei ramuri a marketingului este reprezentat de promovarea unui produs, serviciu sau idee și comunicarea cu oamenii prin site-uri web, e-mailuri, rețele sociale și orice altă resursă digitală.
Marketingul digital poate fi considerat unul dintre produsele comunicării, deoarece folosește el însuși suportul digital pentru a propaga informații din cele mai diverse. Scopul final este de a vinde mai multe produse (în format fizic sau electronic) și pentru asta, trebuie să ajungi la public și să transmiți mesajul în mod clar și obiectiv.
Cu siguranță ai cumpărat și tu produse fizice sau diverse cursuri online pe care le-ai văzut inițial pe vreo rețea de socializare, nu-i așa?
Este esențial și ca marketerul digital să știe cum funcționează o companie. Experiența în managementul afacerii, administrare și chiar în unele elemente de inginerie contribuie la lucrul într-o manieră integrată cu întreaga dezvoltare a companiei. Zona de publicitate nu trebuie izolată, ci ar trebui să facă parte din întreaga strategie de marcă.
Depinde de echipa de marketing digital să se gândească la conținutul și reclamele care vă duc informațiile, comunicând în cel mai bun mod toate calitățile produsului sau serviciului. În plus, menținerea publicațiilor periodice pe pagini contribuie la construirea unei relații între brand și client, ceea ce ajută foarte mult la creșterea vânzărilor.
Nu este de mirare că platformele de socializare sunt adevărate mine de aur pentru marketerii digitali. Spre exemplu, Facebook are circa 2 miliarde de utilizatori lunari. Alte platforme au, de asemenea, milioane de utilizatori din întreaga lume.
Aceste platforme virtuale permit marketerilor digitali să poată ajungă acolo unde publicul lor, organic sau prin intermediul unor reclame sponsorizate. Este o metodă simplă și eficientă de a comunica direct cu viitorii lor clienți și ca să îi poți face adepți ai mărcii respective.
Te atrage subiectul? Atunci înscrie-te și tu în 2021 la cursurile acreditate de Social Media propuse de SC Flexability Management SRL!