Închirierea unei hale de producție este cea mai simplă și cea mai des aleasă formă de obținere rapidă a spațiului industrial necesar. Parcurile logistice au o gamă largă de module de închiriere.
Dacă ești antreprenor cu viziune care vrei să îți extinzi afacerea într-o zonă cu un potențial fabulos, din toate punctele de vedere, alege niște spații industriale de închiriat Cluj!
Ce trebuie să știi când închiriezi un depozit sau o hală de producție?
Depozitele sau halele de producție sunt construite în conformitate cu standardul general acceptat de piață la un moment dat, motiv pentru care diferențele dintre ele sunt (sau ar trebui ca să fie) nesemnificative. Aceasta este o șansă excelentă pentru clienții antreprenori atunci când închiriază spații industriale, pentru că nu trebuie să mai compare echipamentele și performanța fiecăruia dintre obiectele vizualizate în detaliu.Teoretic cel puțin.
Evident, la cererea clientului, spațiul poate fi adaptat în funcție de activitățile concrete ce se vor desfășura acolo. Clienții când închiriază o hală sunt cel mai adesea interesați de echipamentele existente, de spațiile de depozitare, de utilități.
Modificări majore au loc în cazul închirierii unei hale de producție când chiriașul are nevoie de un sistem de ventilație suplimentar, de o instalație de aer comprimat, de un depozit de frig sau un ansamblu macara.
Unele schimbări sunt aplicate în funcție de reglementările legale în materie, având în vedere că munca de producție se desfășoară în anumite condiții ce trebuie respectate cu strictețe. Acest lucru înseamnă cerințe diferite pentru diversele activități inclusiv în ce privește temperatura și lumina. de cele mai multe ori angajatorul trebuie să echipeze locul de muncă cu un sistem de încălzire capabil să mențină o temperatură de cel puțin 18 – 20 grade Celsius, chiar dacă temperatură exterioară este de -20 Celsius și să asigure o lumină diurnă de minim 12 – 15 % în incinta respectivă.
Costurile suplimentare de închiriere ale unui spațiu industrial
Costurile oricăror îmbunătățiri aduse clădirilor luate în locațiune sunt de obicei adăugate de dezvoltatori la chirie și repartizate pe întreaga durată a contractului de închiriere.
De regulă, echipamentele mobile sunt proprietatea chiriașului, care le plătește, în timp ce adaptările sau instalațiile asociate permanente cu spațiul industrial sunt finanțate de către proprietar. O astfel de divizare nu provoacă dispute inutile după încheierea contractului de închiriere.
Structura cheltuielilor pentru închirierea unui spațiu industrial conține trei componente de bază:
Cele mai citite articole
Prima este chiria, care este suma pentru care proprietarul pune la dispoziția chiriașului spațiul respectiv.
Contractul de închiriere a spațiului industrial specifică chiria de bază, valabilă pe întreaga durată a contractului și supusă de multe ori indexării anuale.
Totuși, dezvoltatorii folosesc de regulă diverse rabaturi sau scutiri periodice, de câteva luni, de la chirie sau diverse taxe.
După ce antreprenorul ia în considerare aceste bonusuri, își poate determina chiria efectivă pe care o are de plătit, adică prețul real pe care îl plătește clientul în fiecare lună locatorului. Se întâmplă uneori ca locatarul antreprenor în loc de rambursări sau scutiri de la plăți să utilizeze cofinanțarea dezvoltatorului pentru a-și adapta spațiul la nevoile lor.
A doua componentă este reprezentată de costurile de exploatare. Chiriașul plătește proprietarului avansuri lunare pentru ele, iar acestea sunt facturate o dată pe an. Clientul are dreptul deplin de acces la calcule detaliate de plată. Acestea pot include: impozitul pe proprietate (o parte semnificativă din toate taxele), asigurarea, administrarea și administrarea clădirilor, curățarea zăpezii și zonelor verzi, paza, întreținerea și eliminarea deșeurilor generale.
Cea de-a treia componentă o reprezintă taxele pentru consumul de utilități.
Costurile pentru curățarea spațiului spațiului închiriat, asigurarea mărfurilor sau eliminarea gunoiului intern rămân la chiriaș și nu sunt incluse în factură.
Închirierea unui spațiu industrial este o soluție benefică în primul rând datorită faptului că, după găsirea celui potrivit, clientul se poate muta rapid și începe activitatea. Nu trebuie să înghețe fonduri mari, cum este cazul construcției unei hale de producție, de exemplu . Un cost suplimentar, pe lângă rata de închiriere, este doar garanția contractului, de obicei sub forma unei garanții bancare sau a unui depozit.
Un alt plus este flexibilitatea – dacă este nevoie (modificări ale activității, necesitatea relocării etc.). Chiriașul se va putea deplasa eficient într-o altă locație, să extindă sau să reduceți spațiul închiriat.
Tarifele de închiriere (în comparație cu alte țări europene) sunt atractive, descurajând companiile să investească în construcția propriilor spații industriale. Important este faptul că chiriașul nu este responsabil pentru gestionarea clădirilor – activitate care, contrar aparențelor, consumă foarte mult timp; lăsând aceste responsabilități proprietarului spațiului închiriat, clientul antreprenor se poate concentra pe dezvoltarea afacerii sale.
Ca orice soluție, închirierea de spații industriale are și dezavantajele sale, dar atunci când se confruntă cu avantajele, sunt mult mai puține.