Laboratorul de patiserie-cofetarie? Prin ce se deosebeste de alte bucatarii clasice, ce gasim in el

Cand mergi la cofetarie sau la patiserie si gusti din bunatatile de la vitrine trebuie sa stii ca in spatele lor se afla multa munca, daruire si instrumente, utilaje speciale pentru patiserie sau cofetarie. Nimic nu ar fi asa de gustos si nu ar avea o estetica deosebita daca specialistii nu ar avea tot ce este necesar intr-un laborator profesionist. Calitatea instrumentelor si a utilajelor din laborator este deosebit de importanta, de ea depinde si calitatea produselor si cea a preparatelor.

Ce gasim intr-un laborator profesionist dintr-o patiserie sau cofetarie? Dospitoarele sunt printre cele mai importante instrumente ale unui cofetar-patiser, de gasit si pe site-ul Conti Grup. Acolo aluatul este lasat la dospit si ii sunt asigurate calitatile necesare pentru cele mai interesante preparate.

Alaturi de dospitoare vom vedea mixere planetare si malaxoare speciale pentru diverse tipuri de aluat sau creme care au nevoie de consistenta specifica. Cu ele se obtine mai rapid rezultatul dorit, materialele din care sunt confectionate sunt rezistente si permit o folosire simplificata, fara efort.

Cele mai citite articole

Pentru foietaje exista masini turat foietaj, mai intalnim si dispensere, blast chillere, cele mai bune instrumente pentru produse de patiserie sau cofetarie pe care clientii le vor adora. Un laborator profesionist nu isi poate desfasura activitatea fara cuptoarele de patiserie, cele speciale pentru cofetarie, cuptoare in care aluatul si diverse preparate vor prinde „viata” si se vor rumeni pentru un desert excelent din toate punctele de vedere.

Unde e nevoie de vitrine pentru expunerea preparatelor se pot comanda de la Conti Grup vitrine verticale, orizontale usor de pozitionat in spatiu, dar si aparate pentru ciocolata sau pentru caramelizat pentru un plus de savoare data deserturilor geniale.

Cu toate aceste utilaje si echipamente cofetarii si patiserii vor lucra mult mai rapid, vor putea sa termine la timp toate preparatele, fiecare desert va fi special si va avea in componenta ingrediente atent folosite si pregatite pentru gusturi originale si de neuitat.

Cele mai citite articole

Share your love