Reciclarea metalelor vs. reciclare plastic

Reciclarea este un aspect extrem de global ce a acaparat atenția populației și a instituțiilor responsabile cu protejarea mediului înconjurător. Știai că nicio unitate comercială nu poate funcționa fără a dispune de o bună gestiune a deșeurilor prin care, ulterior, anumite cantități sunt necesare a fi preluate de către companii specializate și procesate prin reciclarea acestora, acolo unde e posibil, în scopul eliminării și a reducerii impactului nociv pe termen lung?

Dacă firmele sunt supuse atent politicii “Poluatorul plătește”, unii oameni obișnuiți trec cu vederea importanța procesului de colectare selectivă a deșeurilor, buna gestionare a acestora și a resurselor utilizate zilnic, precum și atenția cu privire la posibilitatea și nevoia de a recicla.

Masele plastice și metalele fac parte din categoria deșeurilor ce pot fi reciclate cu ușurință, alături de hârtie, sticlă sau anvelope uzate. Ele nu doar că afectează mediul înconjurător atunci când sunt gestionate necorespunzător și aruncate la voia întâmplării, dar totodată ne pot afecta și sănătatea. Drept urmare, considerăm că este foarte important să afli informații prețioase despre cum decurge procedeul de reciclare al acestora și ce avantaje ți-ar putea oferi și ție.

Reciclarea metalelor

Procesul de reciclare a metalelor are ușoare similitudini cu cel de reciclare a plasticului. Însă, în funcție de natura materialului și de tipul categoriei din care face parte, procesul de reciclare poate implica o serie de fluxuri tehnologice specifice.

Cele mai citite articole

Ca de exemplu, dacă e să vorbim despre modul cum se produce fenomenul de reciclare cupru, știm că se are în vedere ca acesta să fie într-o stare cât mai pură, lipsit de impurități organice sau alte metale feroase și aliaje. Există foarte multe elemente din cupru ce pot fi reciclate cu ușurință – de la electronice, la cabluri, electrocasnice, cabluri etc.

Elementele de cupru sunt transformate în blocuri, ce ulterior sunt topite și fac posibilă obținerea de noi produse utilizabile cu un concept sustenabil. Prin reciclarea cuprului reduci nu doar poluarea din mediu înconjurător cu tone de noxe, dar, în același timp, contribui la realizarea unor noi produse ce ți-ar putea fi de folos și mâine.

Reciclarea plasticului

Nu e nimic mai simplu decât să faci parte dintr-o inițiativă de reciclare a materialelor plastice, despre care poți afla mai multe detalii urmărind aceste informații despre reciclare sticle de plastic. Desigur, poți la fel de simplu să optezi pentru alternative mai prietenoase precum recipientele din carton sau plastic reciclat, care provin din vechile sticle care s-au transformat în deșeuri neutilizabile. Cu toate că oamenii de știință au descoperit în urmă cu câțiva ani o posibilă bacterie ce ar putea duce la eliminarea unor cantități generoase de plastic și la reducerea impactului masiv pe care acestea îl au la momentul actual, studiile sunt încă în desfășurare. Astfel, reciclarea rămâne singura modalitate de succes la ora actuală unde, baloții de plastic sunt presați, topiți și ulterior transformați în calupuri ce devin noi produse.

Între deșeurile din plastic și metalele neferoase există numeroase aspecte comune. Ambele pot pune mediul în pericol, dar pot fi colectate, respectiv reciclate selectiv, și ambele pot fi gestionate corespunzător prin intermediul platformei EcoTree. Află și tu mai multe despre cum să-ți gestionezi resursele eficient și cum să faci o faptă bună, protejând resursele naturale existente prin EcoTree. 

Cele mai citite articole

Share your love