Cum te ajută efectiv un curs de business analyst

Una din cele mai “râvnite” titulaturi din cadrul unei companii este aceea de business analyst, titulatura care este remunerată aşa cum se cuvine şi privită de ceilalţi cu mult respect. Un curs business analyst îi ajută pe toţi cei care doresc să îşi urmeze visul şi să urmeze o carieră în acest domeniu să facă primii paşi în acest sens.

Un curs de business analyst este realizat special pentru cei care doresc să urmeze această carieră şi să scoată în evidenţă conceptele de bază şi mai ales aspectele esenţiale ale rolului de Business Analyst.

Scopul unui curs de business analyst

Scopul unui curs de business analyst este acela de a ajuta toţi participanţii nu numai să ia certificarea, ci şi să treacă prin anumite provocări, să studieze conceptele cheie şi să afle caracteristicile de bază ale acestui domeniu. Concret, în urma cursului de business analyst, cursanţii vor reuşi să:

·                Deprindă bune practici pe care să le pună în aplicare în cadrul afacerii;

·                Înţeleagă elementele esenţiale ale profesiei pe care urmează să o îmbrăţişeze;

·                Deprindă aspecte legate de analiza de business;

·                Înţeleagă terminologia specifică acestui domeniu;

·                Îşi înţeleagă menirea în calitate de business analyst, aceea de a fi un liant de comunicare între departamentele organizaţiei şi un jucător esenţial în obţinerea succesului unui proiect;

·                Deprindă tehnici cu ajutorul cărora să asigure reuşita unui proiect;

·                Definească aria de acţiune şi să stăpânească tehnici de adunare a cerinţelor şi solicitărilor.

Candidaţii eligibili pentru a urma cursul de business analyst

Cursul de business analyst poate fi urmat de:

Cele mai citite articole

·                Analiştii seniori care au experienţă în acest domeniu;

·                Persoane care deţin certificarea CCBA;

·                Consultanţi în cadrul unei companii;

·                Product manager

·                Manageri de proiect sau manageri;

·                Traineri.

Pentru a putea obţine certificarea în urma acestui curs, este necesar ca participanţii să deţină experienţă în aplicarea tehnicilor şi conceptelor de analiză în ultimii zece ani, să urmeze cursul şi să obţină cel puţin 2 referinţe de la persoane din organizaţiile unde a fost acumulată experienţa de analiza.

Valabilitatea certificării de business analyst

În urma cursului de business analyst, participanţii vor obţine o certificare care să le ateste calitatea de business analyst, un certificat recunoscut la nivel internaţional, cu ajutorul căruia se pot angaja în orice companie care are un post disponibil în acest sens.

De la bun început, participanţii la acest curs vor afla că principalul obiectiv al acestui training este să ajute participanţii să înţeleagă ce înseamnă acest domeniu şi cum să gestioneze situaţiile pe care le întâmpină, să înţeleagă terminologia şi să o folosească în mod corect.

Cu ce se ocupă un business analyst

Un business analyst are un rol foarte important în cadrul unei companii, atât de important încât succesul sau eşecul proiectelor depinde de acesta. Business analystul trebuie să câştige încrederea colegilor şi să se integreze rapid în echipă, să ofere variante de îmbunătăţire pentru diferite aspecte ale proiectului şi să alcătuiască documentaţia specifică proiectelor, propunând soluţii de ameliorare.

Există o paletă foarte largă de tehnici şi de instrumente care stau la dispoziţia unui Business Analyst pentru a se integra într-o echipă şi pentru a-şi aduce aportul la succesul proiectului, dezvăluite în urma cursului.

Cele mai citite articole

Share your love