Află tot ce trebuie să știi despre tranzacționarea criptomonedelor

Tranzacționarea cu criptomonede este un fenomen relativ nou care a crescut cu adevărat în popularitate în ultimii ani. Cu toate acestea, în ciuda vârstei fragede a criptomonedelor, acestea s-au dezvoltat într-una dintre cele mai dinamice și valoroase piețe din lume.

Ce este tranzacționarea cu criptomonede?

Unii dintre cei mai de succes miliardari din lume, precum și nenumărate milioane de investitori mai mici cumpără, vând și se ocupă de tranzacționare criptomonede pe piețele globale în fiecare zi. Dacă te gândești să tranzacționezi criptomonede și să devii un comerciant de criptomonede de succes, citește acest ghid cuprinzător pentru începători pentru a afla totul.

În primul rând, merită început cu expresia „trading cu criptomonede” și ce implică de fapt. Căci nu este doar despre cumpărarea și vânzarea diferitelor criptomonede pe piața globală.

Mai degrabă, tranzacționarea cu criptomonede se referă la practica de a specula cu privire la mișcările prețului criptomonedelor printr-un cont pe un site de tranzacționare online. Înseamnă, de asemenea, practica de cumpărare și vânzare a diverselor criptomonede pe burse pentru a obține profit.

Care sunt cele mai cunoscute criptomonede?

Există multe exemple de criptomonede populare care merită tranzacționate pe piața globală ca CFD-uri sau altfel. Cu toate acestea, merită să le cunoști pe cele mai căutate și larg schimbate valute de pe piață astăzi. Acestea sunt:

  • Bitcoin

Bitcoin este de departe cea mai populară și mai valoroasă criptomonedă din lume. A trecut printr-o mulțime de boom-uri și crize în ultimii ani, dar este încă tranzacționată la burse în aproape fiecare colț al globului. Datorită modului în care sunt creați bitcoinii, prin intermediul blockchain-ului, există un număr finit de ei în lume – 21 de milioane mai exact. De îndată ce toate aceste elemente sunt extrase din sistem, nu vor mai exista bitcoini. Pentru a face lucrurile și mai interesante, valoarea bitcoin-ului este automat înjumătățită la fiecare patru ani, atunci când un anumit număr de blocuri sunt extrase. Această natură limitată face ca bitcoinul să fie foarte volatil și, prin urmare, extrem de popular în rândul comercianților cu mize mari.

  • Ethereum

Cele mai citite articole

Ethereum este criptomoneda nativă a platformei Ethereum care utilizează tehnologia blockchain pentru a crea contracte inteligente securizate. Este o criptomonedă descentralizată la fel ca bitcoin și este extrem de populară ca activ tranzacționat pe piețele din întreaga lume.

Ethereum este considerat în mare parte mai puțin volatil decât bitcoin și, prin urmare, este preferat de mulți comercianți. În timp ce Ethereum are valoare ca monedă reală, principala sa propunere de valoare a activelor provine din faptul că este un supercomputer descentralizat care își va închiria resursele dezvoltatorilor de aplicații pentru anii următori, adăugându-și valoare.

Tranzacționarea criptomonedelor cu CFD-uri

CFD-urile, sau contractele pe diferență, sunt o formă extrem de populară de tranzacționare cu instrumente derivate, care a fost folosită pe piețele de acțiuni și obligațiuni de zeci de ani. Ca derivate, acestea nu sunt de fapt active în sine (de exemplu, acțiuni sau bitcoins). Mai degrabă, este o înțelegere între cumpărător și vânzător care îi permite comerciantului să speculeze asupra modificărilor prețurilor unui activ, în acest caz, criptomonede.

Când utilizezi opțiunea „lung”, presupui că acea criptomonedă se va aprecia și pariezi pe acel rezultat. Folosind opțiunea „scurt”, speculezi că o anumită criptomonedă se va deprecia într-o anumită perioadă. 

Cumpărarea și vânzarea de criptomonede prin schimb

Spre deosebire de CFD-uri, cumpărarea și vânzarea criptomonedelor printr-un schimb licențiat înseamnă cumpărarea și vânzarea efectivă a monedelor în cauză. Devii proprietarul criptomonedei pe care ai cumpărat-o de la bursă și, prin urmare, vei fi proprietarul direct al acesteia. După achiziționarea de criptomonede la bursă, le poți adăuga în portofelul tău electronic și vei deveni investitor la bursa de valori

De aici poți lăsa criptomonedele să se acumuleze în valoare, astfel încât să le poți vinde la bursă la o dată ulterioară. Sau, bineînțeles, le poți păstra ca investiție pe termen lung. Pentru a avea succes în tranzacționarea criptomonedelor în acest fel, va trebui să observi cu atenție piețele și să obții o înțelegere aprofundată a factorilor din spatele fluctuațiilor prețurilor, pentru a afla când este cel mai bun moment este să cumperi sau să vinzi.

Cele mai citite articole

Share your love